Vierde Stamtafel Weert, donderdag 25 april

Donderdag 25 april houden de organisaties De Aldenborgh/LGOG, Stichting KeiSjiek en Veldeke hun vierde Stamtafel bijeenkomst, ditmaal in café-zaal de Hook aan de Biest 112 in Weert. Aanvang 15.00 uur.

De drie organisaties roepen iedereen op om met elkaar herinneringen op te halen aan het roemruchte Weerter caféleven.Rosalie Vanderfeesten achter de bar van het café

Tijdens deze middag hopen we samen met u terug te kijken naar de voormalige en huidige volkscafés gelegen aan de Biest in Weert. We denken daarbij aan café-zaal de Hook, café-zaal Rofesta, ’t Sprenkske, Clauwers Bergmans, de Kleump en meer, de oudere Weertenaren kunnen zich Reinderkes Joeëp gelegen aan de Biesterbrug wellicht nog herinneren. Vooral ook de leden van voormalige kasteleinfamilies hopen we te mogen begroeten tijdens de stamtafelmiddag. Ongetwijfeld zal ook de voormalige jaarlijkse Biester kermis en het rijke Vastelaovundj-leven van de Beester Bolle aan de orde komen. DSC_0051-01

Helemaal mooi zou zijn als bezoekers ook foto’s meenemen van de cafés waar zij een band mee hadden of nog hebben. Maar ook als u op 25 april iets kwijt wil over leuke, interessante of dramatische gebeurtenissen in andere Weerter cafés en uitgaansgebieden bent u van harte welkom.

De stamtafelmiddag wordt muzikaal omlijst door een fervent bespeler van de ouderwetse ‘trekzak’ ofwel accordeon. Uw herinneringen worden die middag vastgelegd en uw meegebrachte foto’s zullen worden gescand en bij u terugbezorgd. Bovendien zijn de hele middag via een scherm permanent oude beelden te zien van voormalige en huidige cafés in Weert. DS050829170532

Elke 4e donderdag van de maand in 2013 en begin 2014 doen de organisaties een andere roemruchte horeca locatie in Weert aan. Veertien keer, vandaar de 14 staties naar 2014. De vierde statie wordt nu aangedaan op 25 april in café-zaal de Hook aan de Biest 112.

Omstreeks 18.00 uur zal tijdens de bijeenkomst de volgende plaats (café) van samenkomst worden bekend gemaakt, met als datum donderdag 23 mei.

U kunt nu al verhalen lezen en beelden zien via de website www.stamtafelweert.nl die online is en regelmatig wordt bijgewerkt. Inwoners die via internet verhalen en foto’s willen insturen kunnen dit doen via info@stamtafelweert.nl.

Het voornemen is om in 2014, ‘600 jaar Weert’, een selectie van al de ingezamelde foto’s, verhalen en anekdotes in boekvorm of dvd uit te geven. Dit om het belang van volkscafés en stamtafels als sociale ontmoetingsplaats en deel van ons aller cultureel erfgoed te onderstrepen en te behouden. 

Biest 43, weert