Inbreker kiest vaker voor schuurtjes

Inbreker kiest vaker voor schuurtjes

De politie krijgt steeds vaker te maken met inbraken in schuurtjes. Een van de oorzaken hiervan is de steeds betere woningbeveiliging.

inbraak schuurtje

Dieven breken steeds vaker schuurtjes in de achtertuin open. Daar staan regelmatig waardevolle spullen zoals elektrische fietsen, motoren of zitmaaiers, terwijl de schuurtjes vaak niet of nauwelijks zijn afgesloten. Inbrekers maken misbruik van het feit dat bewoners het minder nauw nemen met de beveiliging van schuurtjes. Ze hebben vaak zulke slechte sloten dat ze heel gemakkelijk zijn open te breken. Maar ook blijkt regelmatig dat deze helemaal niet worden afgesloten. Schuurtjes en tuinhuisjes zijn eigenlijk altijd al een populair doelwit geweest. Zeker de laatste jaren ligt het zwaartepunt van de inbraakpreventie maatregelen vooral bij de woning. De schuren, bergingen en achtertuinen krijgen veelal een lagere prioriteit.inbraak inbreker2

1-1-2 bij verdachte situaties

Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, is een misverstand. Ook als iemand getuige is van een misdrijf of verdachte situaties ziet in een woning- of werkomgeving dan kan 1-1-2 gebeld worden. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers. U kunt zich zelf ook aanmelden bij Burgernet. U kunt dan worden gevraagd om uit de kijken naar een persoon of voertuig bij een inbraak, beroving, aanrijding of vermissing bij u in de buurt. Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl.inbraak inbreker