Wijkraad de Biest feliciteert Leuken met het winnen van de Kern met Pit

Op 21 januari 2017 wint de werkgroep Luuëkerpark van de wijkraad Leuken de “kern met Pit”

21 januari 2017

We hebben hem, kern met pit 2016 van Limburg!!!! #kernmetpit #LeukenLeeft
De werkgroep Luuëkerpark (Simone, Petra, Robert, Roel en Bas) kreeg de felicitaties ook van onze wethouder, Martijn van den Heuvel,

Nu door voor de landelijke gouden pit finale op 25 maart 2017!

Dank aan iedereen die in de afgelopen maand op ons heeft gestemd! Het heeft gewerkt!

Vandaag was in de Nassaurie in Grathem de Limburgse Kern met Pit finale. Het Luuëkerpârk was een van de 17 finalisten die kans maakte op het predicaat Kern met Pit van Limburg.
Na een middagvullend programma was daar eindelijk de uitslag en is het project ‘Het Luuëkerpârk’ onder het toeziend oog van wethouder Martijn van den Heuvel uitgeroepen tot het Kern met Pit project van Limburg!

In de Limburgse finale heeft het Luuëkerpârk de concurrentie ver achter zich gelaten, het project haalde in de finale 36 van de 40 punten binnen. De tweede plaats volgde met 22 punten. In het juryrapport werd onder andere de combinatie van de vele verschillende onderdelen als een van de bijzonderheden benoemd, naast de enorme inzet van vrijwilligers die samen het park mogelijk gemaakt hebben.

Op naar de landelijke Gouden Pit
Naast een mooi geldbedrag wat weer gebruikt kan worden voor de verdere doorontwikkeling van het park, zal Het Luuëkerpârk op 25 maart a.s. Limburg vertegenwoordigen in de landelijke Gouden Pit finale. De finale vindt plaats tijdens een groot festival in Amersfoort op het gebied van burgerparticipatie, en een registratie hiervan wordt uitgezonden op NPO 3.

Het Luuëkerpârk in de wijk Leuken is een project dat wordt gerealiseerd voor en door bewoners van Leuken. De afgelopen 1,5 jaar is er door Wijkraad Leuken in samenwerking met een enorme groep vrijwilligers al van alles gerealiseerd zoals het volkstuincomplex, de natuurlijke speeltuin, de crossbaan, een insectenhotel en een beweegtuin. Voor 2017 zijn er weer volop plannen om het park nog verder uit te breiden en verbeteren.